MENTORING FOR UDSATTE

Når vi møder nye mennesker, spørger vi ofte: ”Nå, hvad laver du så?” Vi tillægges og tillægger os selv en stor del af vores status og identitet gennem vores arbejde. Det er i kraft af vores uddannelse og arbejde, at vi definerer, hvem vi gerne vil være, og hvad vores plads er i samfundet.


Alle kan ikke svare på det spørgsmål med stolthed. Det gælder blandt andet ofte samfundets udsatte. De udsatte er blandt andet mennesker, som har vanskeligheder ved at begå sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. For nogle betyder det, at de får indskrænket deres muligheder i samfundet og er afhængig af offentlig forsørgelse.


Det kan være vanskeligt at definere det at være udsat, fordi udsathed ikke binder sig til en bestemt livsfase, men kan opstå gennem hele livet.


Der kan være flere årsager til, at man er udsat. Det kan skyldes ringe opvækstvilkår, kort skolegang, mangel på boglige og faglige kvalifikationer, manglende socialt netværk, manglende sproglige eller almene færdigheder, langtidsledighed, kulturelle tilpasningsvanskeligheder, dårligt helbred, fysiske og psykiske begrænsninger, kriminalitet, stofmisbrug og alkoholisme. Mange gange fører en ting noget andet med sig, så ofte er udsatte udfordret med mere end én ting.


Hos Mentorkompagniet arbejder vi med tre hovedområder: Uddannelse, arbejde og livsmestring. Livsmestring handler om at få styr på alle de ting, der er en del af livet, og som skal fungere, for at vi kan passe en uddannelse eller et arbejde.


Mentorkompagniets fokus vil være at hjælpe dem, der er uden for eller på kanten af samfundet, ind i samfundet. I samarbejde med sagsbehandler og borger finder vi ud af, hvad borgeren primært har brug for støtte til – om det er støtte til at starte eller blive fastholdt i uddannelse, hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet eller at få styr på privatlivet.


Vi kan støtte og udvikle borgeren inden for fem forskellige kompetenceområder: De faglige, sociale, personlige, kulturelle og sproglige kompetencer. Mentorkompagniet arbejder på, at borgeren får en forståelse og opnåelse af alle fem kompetencer. Målet er, at borgeren efter endt mentorforløb skal kunne klare sig selv i den udstrækning, det er muligt.


 Mentorkompagniet · Murergade 9A, 3.tv. · 3000 Helsingør ·  +45 5250 2550 · CVR 35374361